Апел за рационалну потрошњу пијаће воде

Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ сваке године пре почетка летње сезоне подсећа Новосађане да пијаћу воду користе рационално и наменски. Током летњег периода, када су температуре високе, већа је и потреба за пијаћом водом. Дневно град и приградска насеља која су на нашем систему водоснабдевања троше у просеку између 100 и 110 милиона литара. Када су температуре високе, та потрошња се увећа и за више од 30%.

Водени ресурси нису неисцрпни и не желимо да замислимо сценарио који би се десио уколико би Нови Сад остао без овог драгоценог извора живота. У годинама пред нама, морамо да радимо на свести појединаца и убедимо их да је важно да штедимо пијаћу воду и да је користимо искључиво за њену основну намену – пиће, кување и хигијену. Нерационална потрошња је евидентна, поготово у вечерњим сатима када је већина корисника код куће.

Подсећамо још једном да пијаћу воду не треба користити за заливање бетонских и травнатих површина, за наводњавање и пуњење базена, јер такви несавесни поступци могу озбиљно да угрозе водоводни систем.

ЈКП „Водовод и канализација“ плански улаже како у постојеће системе и бунаре, тако и у изградњу и одржавање нових.

Обавеза нам је да грађане замолимо да буду солидарни како би сви становници имали довољно воде за пиће. Стога, апелујемо на кориснике да рационалније троше воду из градског „Водовода“, да свакодневно учине нешто у свом домаћинству како би уштедели воду јер се на тај начин обезбеђује уредно водоснабдевање свих потрошача. Одговорнијим понашањем и уштедом ћемо доказати да Новосађани воде рачуна како о личном тако и о интересу заједнице и својих суграђана. Вода је извор живота и свима мора бити једнако доступна.

Контакт центар