Због радова на унапређењу система водоснабдевања могући прекиди у испоруци воде

Уградња новог шахта на једну од улазних цеви у Фабрици воде, постављене приликом изградње аератора 1980. године, почиње у понедељак, 14. јуна.

Временом, услед свакодневне експлоатације, на унутрашњости цеви таложе се наслаге што смањује њихов пречник, те доводи до отежане дистрибуције сирове воде, оптерећења система за прераду и повећања потрошње електричне енергије.

Након 41 године, ови радови су неопходни и представљају најбоље решење за будуће редовно одржавање постојећег система водовода.

Ова инвестиција ће омогућити технички једноставније и временски краће испирање доводника сирове воде, као и већи проток у погон за прераду.

Током извођења ових радова очекује се слабији притисак и могућ нестанак воде у дистрибутивном систему.

С обзиром на то да ће се ка корисницима испоручивати 850 литара уместо 1.250 литара у секунди, због затварања једног доводника, пад у систему водоснабдевања могућ је од понедељка до четвртка, односно од 14. до 17. јуна.

Радови ће се одвијати без прекида, даноноћно, како би се завршили у што краћем року.

Уградња шахта на доводнику кључна је за сигурније водоснабдевање са изворишта и део је припреме за квалитетну и стабилну сезону водоснабдевања.

Ови послови су део планског унапређења и редовног сервисирања техничког система којима се обезбеђује:

- стабилније водоснабдевање целе дистрибутивне водоводне мреже,

- већи проток воде кроз доводнике у погону за прераду и

- висок ниво квалитета воде.

Апелујемо на наше кориснике за разумевање и стрпљење, као и за рационалну потрошњу значајно смањене количине прерађене воде.