Замена цевовода завршена пре рока

Радови на замени цевовода који повезује стару филтер станицу са резервоаром питке воде „Штранд“, односно технолошком пумпном станицом, иако су били врло комплексни, будући да се цевовод налази у тунелу ширине свега 1,1 метар и има просторну кривину, завршени су пре планираног рока од две недеље.

Подсећамо да цевовод ДН 800 датира из 1963. године и да је његова замена била неопходна јер се за последње три године десило неколико хаварија. Овим радовима избегнута је опасност од пуцања цевовода што би довело до потпуног прекида у водоснабдевању, минимум 30 дана, и изазвало последице у граду и приградским насељима. Уједно, постављањем нове цеви од нерђајућег челика осигуран је стабилнији систем водоснабдевања у будућности, а стара пумпна станица „Штранд“, која није у функцији већ четири године, постаје златна резерва у дистрибутивном систему.

ЈКП „Водовод и канализација“ се захваљује свим нашим корисницима на разумевању и стрпљењу због слабијег притиска и повременог нестанка воде који су били узроковани овим неопходним радовима.

Још једном апелујемо на скупштине станара да провере у својим зградама да ли имају хидропак и ако немају да га уграде, како би обезбедили довољан притисак воде на вишим спратовима. Такође, сви представници скупштина станара могу да се пријаве на мејлинг листу ЈКП-а „Водовод и канализација“ како би правовремено добијали информације о радовима и хаваријама и благовремено могли да обавесте станаре. Уколико желите да свакодневно од ЈКП-а „Водовод и канализација“ добијате сервисне информације, позовите Контакт центар на број 0800/333 021 и оставите своју електронску адресу.

До краја године, ЈКП „Водовод и канализација“ планира још капиталних инвестиција, које су део планског унапређења техничког система, неопходних ради будућег редовног водоснабдевања. Најзначајнија је чишћење доводника сирове воде са изворишта „Петроварадинска ада“, дужине километар, што ће обезбедити стабилније водоснабдевање.