Успостављена сарадња са „Водоводом“ А.Д. Бања Лука

ЈКП „Водовод и канализација“ Нови Сад угостило је делегацију из Бања Луке, односно представнике „Водовод“ А.Д. Бања Лука.

Теме разговара биле су имплементација нових метода и технологија у процесу прераде воде, развој дистрибутивног система, баждарење и сервис водомера, обим инвестиција и начин планирања, изградња канализационих и водоводних прикључака и целокупна организација рада у оба предузећа.

Генерални директор „Водовод” А.Д. Бања Лука, Предраг Дудуковић, истакао је да су они као нова управа предузећа опредељени да направе искорак у пословању, односно да побољшају ствари за које сматрају да не функционишу добро.

− Сматрали смо да једном оваквом посетом „Водоводу”, који је сигурно далеко испред нашег предузећа, можемо да покупимо добра искуства и применимо их код нас. Новосадски „Водовод” је озбиљан систем и има доста тога у чему нам могу помоћи, а пре свега око саветовања, како би унапредили рад нашег предузећа и функционисање система. Презадовољни смо посетом, домаћини су нам заиста били посвећени и отворили видике у многим областима пословања – рекао је Дудуковић.

Гвозден Перковић, директор ЈКП „Водовод и канализација” Нови Сад, сматра да су овакве посете корисне за оба предузећа.

− Угостили смо пријатеље и колеге из Бања Луке, упознали их са нашим искуствима у раду, пословним планирањем и системом рада, а уједно од њих чули које проблеме имају са дистрибуцијом воде, дивљим мрежама и санацијом хаварија. Заправо, разговарали смо о свим стварима које тиште комплетан водоводни и канализациони сектор у региону. Ово је значајно искуство и за нас, а кроз нова сазнања која смо стекли, сигурно ћемо побољшати и сопствени рад. Очекујем да сарадња са колегама из Бања Луке постане традиција – закључио је Перковић.