Током викенда саниране четири обимне хаварије

Током протеклог викенда десио се већи број хаварија на водоводној мрежи у неколико делова града, тачније у улицама Бранка Радичевића, Стефана Стефановића, Хероја Пинкија и Булевару војводе Степе. Највећи разлог свих ових хаварија лежи у старости цеви од којих су неке постављене пре 40 и више година.

На Телепу, у Улици Хероја Пинкија, хаварију је изазвао велики корен дрвета који је услед кише и растреситог земљишта пробио водоводну цев. Санирање те хаварије трајало је дуже јер су се чекали радници из ЈКП-a „Градско зеленило“ који су требали да уклоне дрво како би радници ЈКП-а „Водовод и канализација“ могли да приступе санацији.

У Улици Стефана Стефановића реч је о старој цеви где секундарна мрежа није реконструисана од изградње, док у Шафариковој недавно јесте. Ипак, због те хаварије било је потребно затворити и све околне улице док се санација не заврши. Слична је ситуација била и у Улици Бранка Радичевића на Салајки, где је такође у питању стара цев.

На Булевару војводе Степе хаварија се десила на већем прикључку што је отежало саму санацију те је опет било потребно више времена да се радови заврше.

Иако је о томе већ било речи, подсетићемо наше кориснике да екипе које раде на Одржавању водоводне мреже излазе на терен по свакој пријави, без обзира да ли је квар пријављен ноћу или викендом, али да постоје критеријуми на основу којих се одлучује која ће се хаварија радити прва у случају да их има више. Такође, подсећамо да се више од 40 одсто хаварија догађа на нелегално изграђеним мрежама којих, по нашим проценама, има неколико стотина километара.

Апелујемо на суграђане да буду стрпљиви и имају разумевања јер ЈКП „Водовод и канализација“ увек ангажује све расположиве ресурсе како би у најкраћем могућем року завршилo радове и успоставилo уредно водоснабдевање. Само овог викенда, тачније у временском распону од 18 сати, десиле су се четири велике хаварије које су, уз мање или више потешкоћа, на крају успешно саниране.