СВЕТСКИ ДАН ВОДЕ

Светски дан воде обележава се сваке године 22. марта. Тај датум је усвојен резолуцијом УН-а у децембру 1992. године. Већ од 1993. године овај дан је почео да се обележава широм планете. Овогодишњи слоган гласи „Одговор је у природи“.

Као друштвено одговорно предузеће и ове године смо се прикључили обележавању овог дана. Тим поводом посетили смо малишане из вртића „Маслачак“.

ЈКП „Водовод и канализација“ већ годинама уназад едукује децу о значају воде за људски организам и комплетан живи свет на планети, али и о важности штедње овог ресурса. Циљ данашњег едукативног предавања је да им укажемо на потребу чувања и заштите изворишта, као и штедње воде на сваком месту и у свакој прилици.

Едукацију новосадских малишана и школараца радимо у континуитету током целе школске године у оквиру пројекта „Чаролија воде – питка вода новосадска“.

Радници ЈКП „Водовод и канализација“ су данас грађанима делили летке на којима је на сликовит начин приказано неколико начина како могу да уштеде воду у домаћинству.