Stabilno vodosnabdevanje Bukovca

Predstavnici JKP-a “Vodovod i kanalizacija” i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, obišli su danas nedavno izgrađeni rezervoar s pumpnom stanicom u Bukovcu. Tom prilikom je Damir Kondić, pomoćnik direktora JKP-a "Vodovod i kanalizacija" za komercijalne i finansijske poslove,  izjavio da su u poslednje dve i po godine urađene dve velike investicije koje su doprinele da Bukovac ima stabilno vodosnabdevanje.

- Izgrađen je dovodnik od Sremske Kamenice do Bukovca, vrednosti približno deset miliona dinara, čime su znatno smanjeni gubici na tom delu mreže i rezervoar zapremine 150 kubnih metara s dve pumpne stanice za drugu visinsku zonu u Bukovcu, vrednosti 66 miliona dinara. Ovim radovima omogućeno je priključenje svih legalnih objekata u ovom naselju, a još važnije je što je pritisak vode u Bukovcu poboljšan, odnosno isti je kao i u centru grada. Za završetak ovog značajnog investicionog ciklusa ostala je samo rekonstrukcija vodovodne mreže u Vidovdanskoj ulici, dužine 600 metara. Plan je da se radovi završe do kraja građevinske sezone, a njihova vrednost je 8,5 miliona dinara – rekao je Kondić.

Gradonačelnik je naglasio da je u Bukovac od 2012. godine uloženo oko 200 miliona dinara. On je istakao da će sa izgrađenim postrojenjem JKP-a "Vodovod i kanalizacija" i izmenom urbanističkog plana, stanarima vinogradarskog naselja Provalije biti omogućeno redovno vodosnabdevanje.

EnglishGermanRussianSerbian