Стабилно водоснабдевање Буковца

Представници ЈКП-а “Водовод и канализација” и Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, обишли су данас недавно изграђени резервоар с пумпном станицом у Буковцу. Том приликом је Дамир Кондић, помоћник директора ЈКП-а "Водовод и канализација" за комерцијалне и финансијске послове,  изјавио да су у последње две и по године урађене две велике инвестиције које су допринеле да Буковац има стабилно водоснабдевање.

- Изграђен је доводник од Сремске Каменице до Буковца, вредности приближно десет милиона динара, чиме су знатно смањени губици на том делу мреже и резервоар запремине 150 кубних метара с две пумпне станице за другу висинску зону у Буковцу, вредности 66 милиона динара. Овим радовима омогућено је прикључење свих легалних објеката у овом насељу, а још важније је што је притисак воде у Буковцу побољшан, односно исти је као и у центру града. За завршетак овог значајног инвестиционог циклуса остала је само реконструкција водоводне мреже у Видовданској улици, дужине 600 метара. План је да се радови заврше до краја грађевинске сезоне, а њихова вредност је 8,5 милиона динара – рекао је Кондић.

Градоначелник је нагласио да је у Буковац од 2012. године уложено око 200 милиона динара. Он је истакао да ће са изграђеним постројењем ЈКП-а "Водовод и канализација" и изменом урбанистичког плана, станарима виноградарског насеља Провалије бити омогућено редовно водоснабдевање.