Радови „Железнице Србије АД“ гасе извориште Петроварадинска ада

Због радова „Железнице Србије АД“ на измештању високонапонског електричног вода, у уторак, 14. 7. 2020. године, доћи ће до прекида у испоруци сирове воде са изворишта Петроварадинска ада.

Извориште Петроварадинска ада ће од 8 до 14 сати бити ван система водоснабдевања што значи да ће до Фабрике воде долазити 600 литара сирове воде мање, а то је смањење за 45 одсто у односу на пун капацитет погона за прераду воде.

Услед поменутих радова, доћи ће до смањења притиска у градском дистрибутивном систему, односно на територији целог града и приградских насеља. Након завршетка радова и прикључења струје, тог дана, па чак и наредног ако буде потребе, очекује се смањен притисак у дистрибутивној мрежи.

Такође, биће потребно неко време да се водоводна мрежа стабилизује и сви корисници добију уредно водоснабдевање. Уколико радови потрају дуже од предвиђеног времена, битно је нагласити и назначити да то не зависи од ЈКП-а „Водовод и канализација“.

Служба производње и дистрибуције воде ЈКП-а „Водовод и канализација“ обавиће све припремне радње у Фабрици воде претходног дана и ноћи, како би у уторак, 14. 7. 2020, била искључиво усмерена на дистрибуцију воде.

Апелујемо на све суграђане да имају стрпљења због најављених радова „Железница Србије АД“ и подсећамо да воду из градског Водовода рационално троше јер вода која долази до крајњих корисника, искључиво треба користити за пиће, санитарне потребе и кување и то сви треба да имамо на уму, а активности као што су наводњавање пољопривредних површина, заливање зелених површина, пуњење индивидуалних резервоара, бунара и базена, поливање и хлађење плочника, тераса и дворишта, прање возила, злоупотреба хидраната и слично, представљају ненаменску, неодговорну и нерационалну потрошњу воде за пиће.

 

 

 

 

EnglishGermanRussianSerbian