Потрошња пијаће воде претходну ноћ нагло повећана

Након десетак дана, у Фабрици воде поново се региструје повећана потрошња пијаће воде, поготово у индивидуалном типу становања. Током претходних дана, параметри за овај период године били су релативно уобичајени, али потрошња је синоћ нагло скочила. С обзиром на изузетно појачану потрошњу која се бележи током целе ноћи и јутра, бићемо опет приморани, уколико се овакав тренд утрошка потрошње настави да изнова применимо рестриктивне мере у скоријем периоду. Подсећамо да је до сада рестрикција трајала само једну ноћ пре две седмице, што је резултирало стабилно водоснабдевање свих ових дана за нама.

Стога, још једном упућујемо апел суграђанима, поготово корисницима који живе и бораве у индивидуалном типу становања на рационалну потрошњу и подсећамо да се вода која долази до крајњих корисника, искључиво користи за пиће, санитарне потребе и кување. ЈКП „Водовод и канализација” наглашава да активности као што су наводњавање пољопривредних површина, заливање зелених површина, пуњење индивидуалних резервоара, бунара и базена, поливање и хлађење плочника, тераса и дворишта, прање возила, злоупотреба хидраната и слично, представљају ненаменску, неодговорну и нерационалну потрошњу воде за пиће.

Подсећамо да је ЈКП „Водовод и канализација“ поставило чесме (трајне и привремене) на неколико најфреквентнијих локација у граду, на којима наши суграђани могу да се расхладе у овим врелим данима. Чесме се налазе на следећим локацијама: Змај Јовина улица 24, Улица краља Александра 4, Сунчани кеј, код кошаркашког терена, Сунчани кеј, код пристана, Сунчани кеј, код Дома војске, Кеј жртава рације, код споменика “Породица”, Лимански парк, код скејт парка, Лимански парк, код дечијег игралишта, угао Улице Иве Андрића и Булевара цара Лазара, кружни ток код Института за кардиоваскуларне болести (Улица Бранислава Букурова).

Овим путем апелујемо на све грађане да не ломе постављене чесме и да их након употребе затварају јер у супротном причињавају велику штету како нашем предузећу и Новом Саду, тако и Новосађанима зарад којих су и постављене да би се освежили у овим топлим данима.