Почетак нове грађевинске сезоне

Иако грађевинска сезона још увек није почела, ЈКП „Водовод и канализација“ је започело са планираним инвестицијама за 2017.годину.

Током претходне недеље, почели смо са реконструкцијом канализационе мреже у насељу Детелинара. У питању је стари део канализационе мреже. Радимо у три улице: Јанка Чмелика, Илије Бирчанина и Светислава Касапиновића између улица Бранка Бајића и Хаџи Рувимове. Тренутно је у овом делу града измењен и режим саобраћаја. Саобраћај је и забрањен на половини улица Хаџи Рувимове и Јанка Чмелика гледано из правца Булевара Европе тако да Хаџи Рувимова привремено постаје "слепа" од Булевара Европе до Јанка Чмелика, као и Јанка Чмелика од Коперникове до Хаџи Рувимове. Из Коперникове обавезно је лево скретаје у Веселина Маслеше. Измена ће важити до 6.марта. Ово је наставак инвестиције коју смо започели прошле године радећи реконструкцију канализационе мреже у Копериниковој улици. Овим ће се у потпуности реконструисати канализациона мрежа у овом блоку насеља те побољшати одвођење отпадних и атмосферских вода из овог дела града. Инвестиција је вредна 11 милиона динара, а рок за завршетак радова је 90 календарских дана.

Када је реч о изградњи водоводне мреже, настављамо радове на Поповици у зони резервоара Р-3. Цела инвестиција започета је током прошле године. Ове године настављамо и са радовима у насељу Чардак, у питању је завршетак радова на изградњи канализационе мреже те изградња прикључака на мрежи. Овим ће се решити дугогодишњи проблем са септичким јамама које су у овом делу града доста неприступачне.

Такође, обезбеђена су и средства за изградњу друге висинске зоне за насеље Буковац. Становници Буковца имају вишегодишњи проблем са водоснабдевањем и притиском. У плану је и изградња резервоара у овом делу града и тиме би ова инвестиција била заокружена.

Једна од највећих инвестиција у овој сезони јесте реконструкција примарног вода, магистралног прстена који се протеже од Булевара Европе преко Руменачког пута до Привредникове улице. Значај магистралног вода је велики, јер он снабдева радну зону која је у последње време поново активирана захваљујући бројним инвеститорима. Ради се о доста тешкој деоници за извођење радова јер сам вод пролази испод пруге. Град Нови Сад је издвојио 60 милиона динара за реконструкцију овог магистралног вода. Овим радовима побољшаће се водоснабдевање овог дела града, али и смањити број хаварија на доводнику што ће представљати вишеструку корист за Град али и за саме грађане.

Сектор Односи с јавношћу
ЈКП Водовод и канализација
Нови Сад, 27.02.2017