Модернија и сигурнија метода дезинфекције воде за Ковиљ

Представници ЈКП-а "Водовод и канализација" и Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, обишли су данас недавно изграђену станицу за дохлорисање воде за пиће насеља Ковиљ. Том приликом Богдан Коларски, помоћник директора изјавио је да овом инвестицијом вредном 12 милиона динара завршена модернизација дохлорисања на дистрибутивном правцу Будисава-Ковиљ.

-Станица је пуштена у рад током маја 2020. године чиме је досадашња метода дохлорисања гасним хлором замењена поузданијом методом хлорисања натријум хипохлоритом. Уведена је безопасна технологија производње дезинфекционог средства на месту његове потрошње.  Хлорисање се на овај начин обавља са око 1%  растворa натријум хипохлорита произведеним електролитичким поступком из кухињске соли.  Изградњом ове станице за дохлорисање, ЈКП "Водовод и канализација" Нови Сад је у потпуности елиминисало хлорисање воде гасним хлором и заокружило модернију и сигурнију методу дезинфекције воде – рекао је Коларски.

Градоначелник је нагласио да ново постројење за производњу натријум хипохлорита и аутоматско дозирање са даљинском контролом, становницима Ковиља гарантује чисту, исправну воду.