Kontrolno telo

Direkcija za mere i dragocene metale ovlastila je Kontrolno telo u JKP "Vodovod i kanalizacija" Novi Sad za overavanje vodomera za hladnu vodu i time naše preduzeće garantuje ispravnost vodomera. Sve usluge se obavljaju u akreditovanoj laboratoriji  na lokaciji Sunčani kej 41, Novi Sad. Laboratorija za kontrolisanje vodomera obavlja poslove overavanja vodomera, kako za interne potrebe, tako i za treća lica. Kompetentnost laboratorije potvrđena je akreditacijom, od strane Akreditacionog tela Srbije, u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 17020. Delatnost i uslovi za obavljanje poslova overavanja utvrđeni su zakonskim propisima i internim dokumentima.

Ukoliko potrošač želi kompletnu uslugu zamene vodomera, što podrazumeva demontažu postojećeg i montažu novog servisiranog, kontrolisanog i overenog vodomera, uplatu može izvršiti na blagajnama Preduzeća (Sportsko-poslovnom centru Vojvodina SPENS).

Overavanje vodomera na svakih pet godina je zakonska obaveza.

JKP ViKNS obavlja:

  • servisiranje i overavanje (pregled i žigosanje) vodomera sa mreže JKP "ViK"

 

  • servisiranje i overavanje (pregled i žigosanje),  vodomera  po zahtevu trećih lica, uz naknadu propisanu u Cenovniku usluga JKP "ViK".

kontakt tel. 021-4887-513

  • overavanje (pregled i žigosanje ) vodomera po zahtevu trećih lica, uz naknadu propisanu u Cenovniku usluga JKP "ViK".

kontakt tel. 021-4887-554

  • usluge vanrednog pregleda vodomera od strane Direkcije za mere i dragocene metale po zahtevu korisnika koji sumnja u ispravnost vodomera,

Korisnički  servis  JKP "ViK  u Sportsko-poslovnom centru Vojvodina (SPENS)

kontakt tel. 021-4883-366

021-4883-364

POLITIKA KONTROLNOG TELA

USLOVI POSLOVANJA KONTROLNOG TELA

EnglishGermanRussianSerbian