ЈКП „Водовод и канализација“ Нови Сад одликовано златном медаљом за заслуге

Поводом државног празника 11. новембра, Дана примирја у Првом светском рату, председник Републике Србије Александар Вучић, одликовао је ЈКП „Водовод и канализација“ Нови Сад златном медаљом за заслуге.

ЈКП „Водовод и канализација“ Нови Сад одликовано је због изузетних активности на спречавању ширења заразне болести КОВИД-19. Одмах на почетку пандемије, у марту месецу, предузеће је повећало производњу дезинфекционог средства натријум хипохлорит у раствору од 1% и започело његову дистрибуцију, не само на нивоу града Новог Сада, већ и на нивоу целе државе. Предузеће поседује одговарајуће капацитете за производњу довољних количина овог средства за дезинфекцију. Веома је важно што су у сваком тренутку могле на време и у пуном обиму бити снабдевене болнице, здравствене установе, предшколске установе, школе, домови за старе, као и други објекти од стратешког значаја, који су најважнији у процесу очувања здравља грађана и спречавања ширења заразне болести КОВИД-19.

Предузеће је од почетка пандемије, у првом реду, натријум хипохлоритом снабдевало болнице и друге здравствене установе, али с обзиром на то да располаже довољним количинама овог средства, снабдевају се и све друге заинтересоване установе, предузећа и организације.

У нормалним околностима натријум хипохлорит се користи за дезинфекцију воде, а ефикасан је и за дезинфекцију површина. Светска здравствена организација препоручује ово средство и за уништавање коронавируса. ЈКП „Водовод и канализација“ здравственим установама и стратешким објектима испоручује количине које препоручи Републички фонд за здравствено осигурање. Од 1.000 литара концентрата могуће је добити 10.000 литара раствора за употребу.

ЈКП „Водовод и канализација“ Нови Сад је поносно на високо признање које му је додељено и свакако ће наставити да својим активностима доприноси у спречавању ширења заразне болести КОВИД-19.

Сва предузећа, организације и установе могу бесплатно да позову Контакт центар ЈКП „Водовод и канализација“ на број 0800 333-021 и добију детаљне информације у вези са испоруком натријум хипохлорита.