Извађена тона влакнастог материјала из канализације

Из колектора на Лиману 4 извађена је тона влакнастог материјала, састављеног од крпа, пуцвале и влажних марамица који су били разлог загушења и изливања канализације у двориште стамбених зграда, између улица Иве Андрића и Бановић Страхиње. Након тога радници ЈКП “Водовод и канализација” очистили су и испрали канализациону мрежу на том потезу.

 

Подсећамо да је пре неколико година из истог колектора извађено више тона идентичног нагомиланог ђубрета кад је због озбиљне чврсте масе смећа и створеног чепа, морала да се сече горња плоча колектора. Ако се зна да је пречник колектора 2,4 пута 1,4 метра, у који се слива канализација Телепа и дела Лимана, јасно је да пракса неодговорних Новосађана, да бацају ствари у канализацију којима није ту место, није прекинута. Овакви влакнасти материјали су најгори за вађење јер се због ситних нити свуда закаче и умрсе.

 

Још једном апелујемо да се у канализацију не бацају предмети и ствари којима је место у контејнерима и кантама за ђубре. Влажним марамицима, штапићима за уши, улошцима, тампонима, најлон чарапама, старим лековима, масноћама, уљу, остацима хране, фластерима, цигаретама, гуменим рукавицама, заштитним маскама...није место у WC шољи.

 

Канализација служи искључиво за санитарне потребе. Ненаменско коришћење и неодговорно понашање могу довести до загушења и изливања, и због тога апелујемо на наше кориснике да отпад одлажу на прописана места јер само на тај начин можемо  заштитити  канализациони систем који је од виталног значаја за нормално функционисање Новог Сада.