Исправност воде за пиће у Бегечу

Поводом писања новосадског Радија 021 о исправности воде у насељу Бегеч, обавештавамо јавност да ЈКП "Водовод и канализација" није преузело на одржавање водоводну мрежу у том месту и да се то место не налази на нашој дистрибутивној мрежи.

Када је реч о анализама воде из локалног водовода - једино су меродавни резултати једине надлежне институције што је Институт за јавно здравље Војводине и њихове препоруке сви грађани тог места, укључујући и председника Савета месне заједнице Ђуру Тојагића, треба да поштују.

Са своје стране, наше предузеће је у почетну фазу градње доводника воде за Бегеч већ уложило преко тридесет милиона динара,а укупна вредност ове инвестиције је процењена на четири милиона евра и биће у наредним годинама реализована сходно расположивим средствима.

Да би се постојеће стање водоводне мреже у Бегечу средило потребно је око сто милиона динара и у току је израда пројекта реконструкције постојеће мреже и резервоара и до реализације тог пројекта би могло доћи у наредним годинама уколико дође до споразма о преузимању мреже између нашег предузећа и месне заједнице Бегеч.

До тада и у наредном периоду - понављамо још једном - ИСКЉУЧИВО су меродавна обавештења Института за јавно здравље Војводине.

Сектор Односи с јавношћу
ЈКП Водовод и канализација
Нови Сад, 12.04.2016.