Čišćenje dovodnika za kvalitet sirove vode

Radnici JKP-a „Vodovod i kanalizacija“, 8. oktobra počinju čišćenje dovodnika sirove vode s izvorišta „Petrovaradinska ada“, dužine kilometar. Reč je o cevovodu DN 600 koji nikad nije čišćen od kada je postavljen, osamdesetih godina prošlog veka. Osim čišćenja unutar cevi, menjaju se i zatvarači. Ovim poslom se obezbeđuje stabilnije vodosnabdevanje cele distributivne vodovodne mreže, ali i veći protok vode kroz cevovod. Ujedno se na ovaj način višegodišnje rešava kvalitet sirove vode koja dolazi na preradu u Fabriku vode.

Apelujemo na naše korisnike za razumevanje i strpljenje jer su radovi neophodni zarad sigurnijeg vodosnabdevanja s izvorišta. Očekuje se da će radovi trajati sedam dana, a tokom njihovog izvođenja moguć je slabiji pritisak, ali i povremeni nestanak vode na rubnim delovima mreže i višim spratovima stambenih zgrada koje nemaju hidropak.

Tokom radova će umesto 600 kroz dovodnik dolaziti svega 200 litara, te još jednom molimo sugrađane za strpljenje i razumevanje jer je ova kapitalna investicija deo planskog unapređenja tehničkog sistema, neophodna radi budućeg redovnog vodosnabdevanja.

EnglishGermanRussianSerbian