Чишћење доводника за квалитет сирове воде

Радници ЈКП-а „Водовод и канализација“, 8. октобра почињу чишћење доводника сирове воде с изворишта „Петроварадинска ада“, дужине километар. Реч је о цевоводу ДН 600 који никад није чишћен од када је постављен, осамдесетих година прошлог века. Осим чишћења унутар цеви, мењају се и затварачи. Овим послом се обезбеђује стабилније водоснабдевање целе дистрибутивне водоводне мреже, али и већи проток воде кроз цевовод. Уједно се на овај начин вишегодишње решава квалитет сирове воде која долази на прераду у Фабрику воде.

Апелујемо на наше кориснике за разумевање и стрпљење јер су радови неопходни зарад сигурнијег водоснабдевања с изворишта. Очекује се да ће радови трајати седам дана, а током њиховог извођења могућ је слабији притисак, али и повремени нестанак воде на рубним деловима мреже и вишим спратовима стамбених зграда које немају хидропак.

Током радова ће уместо 600 кроз доводник долазити свега 200 литара, те још једном молимо суграђане за стрпљење и разумевање јер је ова капитална инвестиција део планског унапређења техничког система, неопходна ради будућег редовног водоснабдевања.

EnglishGermanRussianSerbian