Апел суграђанима да рационално троше пијаћу воду

ЈКП „Водовод и канализација“ претходних дана свакодневно бележи енормну потрошњу воде, која је у појединим деловима града 40 одсто већа у односу на април и мај, док је у неким насељима чак и удвостручена. С тим у вези, изнова апелујемо да се у данима екстремно високих температура вода штеди како се не би морало приступити рестрикцијама. Једноставно, не постоји фабрика воде која може да произведе довољно воде ако су све славине отворене.

Током протекла два викенда забележена је повећана потрошња нарочито на сремској страни града, те је предузеће било принуђено да смањи притисак у тој градској зони, како би се испражњени резервоари поново напунили и успоставило уредно водоснабдевање.

Још једном наглашавамо да активности као што су наводњавање пољопривредних површина, заливање зелених површина, пуњење индивидуалних резервоара, бунара и базена, поливање и хлађење плочника, тераса и дворишта, прање возила, злоупотреба хидраната и слично, представљају ненаменску, неодговорну и нерационалну потрошњу воде за пиће.

Водени ресурс није неисцрпан и зато је важно да пијаћу воду користимо рационално и наменски, односно искључиво за пиће, кување и хигијену.

 У фабрици се за наменску потрошњу производи и више него довољно воде, улажу се велики напори у одржавање система, али уколико се настави тренд нерационалне потрошње, бићемо нажалост суочени са несташицом, те верујемо да ће суграђани показати солидарност у овим врелим данима. Унапред се захваљујемо свима који се буду понашали одговорно.