Апел суграђанима Бегеча за наменску потрошњу воде како би је било довољно за све

ЈКП "Водовод и канализација" је преузело пумпе, резервоар и два бунара у насељу Бегеч на одржавање. Капацитети резервоара су исти као што су и били, док су саме пумпе осавремењене а резервоар очишћен и приведен намени.
Међутим, услед ненаменске потрошње за пољопривредне усеве дошло је до пада нивоа воде резервоара. Радници ЈКП "Водовод и канализација" су на лицу места у дежурствима од 24 сата и раде на допуни резервоара како би се успоставило нормално водоснабдевање. Током највећег дела године и редовним  околностима количина воде је довољна за наменску потрошњу, међутим нерационална и прекомерна потрошња доводи до ових нежељених прилика.
Град Нови Сад и ЈКП "Водовод и канализација" интензивно раде на завршетку мреже и коначном прикључењу насеља Бегеч на градски систем водовода и то је један од највећих и најзначајнијих пројеката водоснабдевања у граду.
Користимо ову прилику да још једном апелујемо  на рационалнију и наменску потрошњу пијаће воде како би је било довољно за све суграђане али за оне потребе за које је намењена.