Apel JKP-a “Vodovod i kanalizacija”

Obaveza nam je da građane zamolimo da stalno imaju na umu značaj pijaće vode i još jednom apelujemo na sve naše korisnike da vodu troše racionalno.

Potrošnja hladne vode iz gradskog distributivnog sistema znatno je veća od uobičajene za ovaj period godine. Sremska strana grada troši 70% više vode nego inače, a ovoj situaciji svakako je doprineo i nagli porast temperature vazduha i migracija većeg dela novosađana na vikendice i kuće na toj strani Dunava.

S tim u vezi, vrlo je verovatno da će problem u urednom vodosnabdevanju imati stanovnici prigradskih naselja koji su na rubnim delovima mreže jer se mahom radi o objektima u individualnom stanovanju u kojima je potrošnja generalno povećana.

JKP „Vodovod i kanalizacija” naglašava da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće i sve navedeno za posledicu može imati povremeno nešto slabiji pritisak, kao i nestanak vode u rubnim delovima mreže.

Fabrika vode radi svojim punim kapacitetom i proizvodi 1.250 litara vode svake sekunde, bez ikakvih tehničkih smetnji.
Situacija koja je trenutno prisutna u Futogu i Veterniku isključivo je posledica nesolidarnog odnosa sugrađana međusobno.

 

EnglishGermanRussianSerbian