Радови на Чардаку отворили инвестициону сезону

Радови на Чардаку отворили инвестициону сезону


Радови на изградњи фекалне канализације у насељу Чардак у Сремској Каменици отворили су богату инвестициону сезону ЈКП "Водовод и канализација", а тим поводом данас је у том насељу одржана и конференција за новинаре, на којој су најављени и други обимни послови који нас очекују у наредном периоду.

Према речима техничког директора ЈКП "Водовод и канализација" Никице Ивића, после вишегодишњег чекања становници Чардака ће коначно добити канализацију. – То ће бити омогућено повезивањем на постојећи систем у насељу Марко Орешковић. Рок за извођење радова је 43 дана, а њихова вредност износи око 30 милиона динара. Након тога створићемо предуслове да се уради и секундарна канализациона мрежа за Чардак, а за радове на изградњи те инфраструктуре ће у другој половини ове године бити издвојено још 30 милиона динара – истакао је Ивић.

Он је истакао и да ће у најскорије време почети радови на изградњи секундарне водоводне мреже у Улици Војводе Мишића у Новим Лединцима, а наредни период обележиће још неколико пројеката. Реч је о изградњи водоводне мреже у Улици Бранка Ћопића и насељу Камењар 6 у Новом Саду, затим изградња доводног цевовода од шахта у Буковачком долу до Улице Рачког у Петроварадину, реконструкција секундарне водоводне мреже у Улици Далибора Францисте у Петроварадину, али и дугоочекивана изградња канализације у насељу Садови у Петроварадину.

- Почетак радова у насељу Чардак је уједно и почетак најбогатије инвестиционе сезоне у новијој историји нашег предузећа – изјавио је данас директор ЈКП "Водовод и канализација" Драган Божић. Он је најавио и да ће ове године почети реализација изузетно важних пројеката, као што су градња главног колектора канализације од Руменачке улице до Кванташке пијаце, реконструкција и доградња постојеће Фабрике воде, а водоводна и канализациона мрежа ће бити реконструисана у неколико десетина улица у граду и приградским насељима.

- Иако је ово почетак инвестиционе сезоне, ми смо ове године већ постигли неколико изузетно значајних ствари, на које Нови Сад чека деценијама. У сарадњи са Владом Војводине коначно смо успели да добијемо земљиште на изворишту Петроварадинска ада, што ће омогућити градњу дугоочекиване Фабрике воде, а успели смо и у томе да буду усвојени елаборати о зонама санитарне заштите, што је први корак ка дугорочној заштити највреднијег ресурса који Нови Сад има – изворишта воде.
Leave a Reply

Your email address will not be published.


Comment


Name

Email

Url