Deca u poseti fabrici vode

JKP "Vodovod i kanalizacija" obeležio je Svetski dan vode, 22. mart, organizovanjem grupnih poseta novosadskih osnovaca Fabrici vode na Sunčanom keju. U poseti "Vodovodu" bili su učenici 3. i 4. razreda osnovnih škola "Ivo Lola Ribar" i "Dositej Obradović".

Kroz predavanje na temu prerade i distribucije vode, kao i njenog značaja, deca su učila o tome kakvu vodu piju, kako dolazi do njihovih slavina, ali i o tome koliko je važno čuvanje i zaštita izvorišta ovog dragocenog resursa.

- Cilj obeležavanja Svetskog dana voda, koji se svake godine obeležava na ovaj dan, upravo je da se istakne važnost vodnih resursa i potreba za njihovom zaštitom i očuvanjem. Mališani su prilikom posete imali priliku da vide kako se voda prerađuje, da obiđu postrojenja u fabrici vode i čuju o tome koliko je važno da čuvamo i štedimo vodu za buduće generacije – izjavila je portparolka JKP "Vodovod i kanalizacija" Borislava Pejanović.

Osim toga, JKP "Vodovod i kanalizacija" povodom obeležavanja Svetskog dana vode učestvovao je i u programu manifestacije "Novosadsko proleće", na stručnoj tribini "Zaštita voda u Vojvodini". Naši stručnjaci su održali predavanje na temu "Zaštita postojećih izvorišta i njihova proširenja".Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 22.03.2013