Svetski dan voda

Svake godine, 22.marta, obeležava se Svetski dan voda koji podseća ljude na značaj sveže vode i promoviše održivost sredstava za upravljanje svežom vodom. Tim povodom danas su nas posetili učenici OŠ “Dušan Radović”.

JKP “Vodovod i kanalizacija” već godinama unazad edukuje mališane o značaju vode za ljudski organizam i kompletan živi svet na planeti ali i o važnosti štednje ovog resursa.

Cilj današnjeg edukativnog predavanja je da novosadskim đacima ukažemo na potrebu čuvanja i zaštite izvorišta, kao i štednje vode na svakom mestu i u svakoj prilici. Đaci OŠ ”Dušan Radović” su danas obišli Pogon za preradu i distribuciju vode na Sunčanom keju, gde im je objašnjeno kako se prerađuje sirova voda i na koji način prerađena voda dolazi do njihovih slavina. Jako je važno da na vreme edukujemo decu o važnosti očuvanja izvorišta vode i štednji resursa. Izvorišta vode su najvrednija imovina Novog Sada. Bezbednost izvorišta je garant fukcionisanja Novog Sada kao zajednice u ovom ali i vremenima koja dolaze.

Edukaciju ćemo nastaviti kontinuirano, tokom cele godineSektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 22.03.2017