ISTORIJSKI MOMENAT ZA KOMUNALNI SISTEM GRADA

Zvanični početak rada novih blokova na Pogonu za preradu i distribuciju vode („Fabrika vode Štrand“) slobodno se može nazvati istorijskom prekretnicom u razvoju komunalnog sistema Novog Sada.

Ovim radovima, prerada i kvalitet vode u Novom Sadu je podignut na maksimalan nivo. Novi tehnološki proces podrazumeva dogradnju već postojeće tehnologije. Ugradnjom filterskih polja sa aktivnim ugljem i ozonizatora mikrobiološka i fizičko - hemijska ispravnost vode u Novom Sadu je podignuta na najviši mogući nivo.

Novi procesi prerade su tu pre svega da se eliminiše svako potencijalno zagađenje koje eventualno dosadašnji sistem ne bi mogao da reši i da se sadašnja prerada vode dovede na viši nivo.

U januaru su nova postrojenja puštena u probni rad, a u prethodna 3 meseca radili smo podešavanje i kontrolu parametara kvaliteta vode i od danas zvanično sva voda koju isporučujemo Novosađanima prolazi preradu i kroz nove delove Fabrike vode.

Novi delovi Fabrike vode neće povećati proizvodnju i preradu vode koja sad iznosi 1500 litara u sekundi, ali će stabilizovati pritisak u mreži bez obzira na utrošak, pošto je ujedno sagrađen i rezervoar kapaciteta 10.000 kubika vode.Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 14.04.2016