ISPRAVNOST VODE ZA PIĆE U BEGEČU

Povodom pisanja novosadskog Radija 021 o ispravnosti vode u naselju Begeč, obaveštavamo javnost da JKP "Vodovod i kanalizacija" nije preuzelo na održavanje vodovodnu mrežu u tom mestu i da se to mesto ne nalazi na našoj distributivnoj mreži.

Kada je reč o analizama vode iz lokalnog vodovoda - jedino su merodavni rezultati jedine nadležne institucije što je Institut za javno zdravlje Vojvodine i njihove preporuke svi građani tog mesta, uključujući i predsednika Saveta mesne zajednice Đuru Tojagića, treba da poštuju.

Sa svoje strane, naše preduzeće je u početnu fazu gradnje dovodnika vode za Begeč već uložilo preko trideset miliona dinara,a ukupna vrednost ove investicije je procenjena na četiri miliona evra i biće u narednim godinama realizovana shodno raspoloživim sredstvima.

Da bi se postojeće stanje vodovodne mreže u Begeču sredilo potrebno je oko sto miliona dinara i u toku je izrada projekta rekonstrukcije postojeće mreže i rezervoara i do realizacije tog projekta bi moglo doći u narednim godinama ukoliko dođe do sporazma o preuzimanju mreže između našeg preduzeća i mesne zajednice Begeč.

Do tada i u narednom periodu - ponavljamo još jednom - ISKLJUČIVO su merodavna obaveštenja Instituta za javno zdravlje Vojvodine.Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 12.04.2016