SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

U direkciji JKP "Vodovod i kanalizacija" danas je svečano obeležena slava preduzeća – Bogojavljenje. U prisustvu radnika i prijatelja preduzeća, organizovan je skroman slavski obred, a potom je, ispred kabineta direktora, osveštana bogojavljenska vodica.

- Gospod se javi, vaistinu se javi! Veliko mi je zadovoljstvo što je naš vodovod i ove godine obeležio svoju krsnu slavu. Smatram da je vraćanje tradiciji i vrednostima koje ona nosi jedan od osnovnih preduslova razvoja boljeg društvenog okruženja, a samim tim i boljeg života građana svih nacionalnosti i vera u našem gradu – istakao je domaćin slave, savetnik direktora JKP "Vodovod i kanalizacija", Tomislav Bokan.

Prema njegovim rečima, običaj posvećenja vode na Bogojavljenje ima duboko ukorenjenu tradiciju u Novom Sadu i veoma važno mesto u duhovnom životu novosadskih Srba, ali ne samo njih, jer se za Bogojavljenje ritual osvećenja vodice tradicionalno obavljao na Dunavu, a tom činu su uvek redovno prisustvovali i pripadnici drugih verskih zajednica i nacionalnosti, kao i gradska vlast.

Savetnik direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" dodao je i da je činom osvećenja bogojavljenske vodice blagoslov, simbolično, prenet i na vodovodni sistem Grada Novog Sada. – U tome nema apsolutno ništa sporno, kao što su prošle godine to pojedini mediji i političke stranke pokušali da navedu – podvukao je Bokan.

Krsna slava JKP "Vodovod i kanalizacija" obeležena je prvi put prošle godine, posle četvorogodišnje pauze u proslavljanju koju je napravilo prethodno rukovodstvo preduzeća.Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 19.01.2016