VEĆINA PLANIRANIH INVESTICIJA REALIZOVANA

Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" uspelo je tokom 2015. godine da realizuje veći deo planiranih investicija, rečeno je na današnjoj sednici Saveta za komunalne delatnosti Skupštine grada Novog Sada, održane upravo u JKP “Vodovod i kanalizacija”. Kako je rekao direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Miloš Stanisavljević, rekonstruisana je vodovodna i kanalizaciona mreža u više ulica u gradu i prigradskim naseljima, dok se do kraja godine očekuje početak izgradnje kanalizacionih priključaka u Stepanovićevu, Rumenki i Kovilju.

Radovi na dogradnji Fabrike vode na Sunčanom keju, odvijaju se planiranom dinamikom. U toku je poslednja faza završnih radova, i kao što smo i najavili, nova postrojenja će početkom sledeće godine biti puštena u rad. Takođe, po planu idu i radovi na izgradnji novog rezervoara od 10.000 kubnih metara vode, takođe na Sunčanom keju. Nakon završetka ovih radova, poboljšaće se i dodatno stabilizovati vodosnabdevanje u Novom Sadu - poručio je Stanisavljević.

Tokom 2015. godine, urađena je rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže u Ulici Antona Čehova i u Ložioničkoj ulici, a okončana je i rekonstrukcija blokovske kanalizacije u Ulici Antuna Urbana i kanalizaciona mreža u Kopernikovoj ulici. Ove godine rešen je problem odvođenja atmosferskih voda u bloku koji je oivičen ulicama Pavla Simića, Železničkom i Vase Stajića. Rekonstruisana je kanalizaciona mreža u Gajevoj ulici u Sremskoj Kamenici, a izgrađeno je i nekoliko hiljada kanalizacionih priključaka na Adicama i u Veterniku, gde je u toku priključivanje na kanalizacionu mrežu domaćinstava u ulicama Zorana Radmilovića, Pavla Vujisića, Kamendinskoj, Somborskoj rampi i u još nekoliko okolnih ulica.

Problemi sa kojima se suočavaju u JKP “Vodovod i kanalizacija”, najviše se odnose na krađu vode. U poslednje dve godine ukradeno je vode u vrednosti od oko četiri miliona evra. O koliko novca je reč, najbolje govori podatak da je za vrednost ukradene vode gradsko preduzeće moglo da finansira početak izgradnje nove fabrike vode na sremskoj strani Novog Sada. Kako je podvučeno na sednici Saveta, JKP "Vodovod i kanalizacija" u proteklom periodu podnelo je više krivičnih prijava i tužbi protiv građana i pravnih lica zbog krađe vode, a maksimalno će se pojačati i kontrole na terenu.Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 15.12.2015