APEL GRAĐANIMA SREMSKE STRANE GRADA

Proteklih dana u pojedinim naseljima na sremskoj strani grada zabeleženi su slučajevi krađe vode sa hidranata što može da bude izuzetno opasno. Neki od neodgovornih sugrađana na taj način izvlače velike količine vode iz sistema što u uslovima ekstremnih vrućina i porasta potrošnje ugrožava rad Pogona za preradu i distribuciju vode, a što može da ugrozi i vodosnabdevanje svih Novosađana.

Osim toga, krađa vode sa hidrantske mreže je ozbiljan prekršaj i zato što može da napravi probleme u radu vatrogasnih i spasilačkih službi čime se i ljudski životi dovode u opasnost.

Zbog toga JKP "Vodovod i kanalizacija" moli građane da ne kače creva na hidrante i da ne kradu vodu iz mreže. Naše ekipe su na terenu i sprečavaju ovakve pojave kada god ih uoče ili kada dobijemo prijavu, ali se one ponavljaju.

Nadamo se da će naš apel imati efekta i da će oni koji se nelegalno kače na hidrantsku mrežu prestati to da rade. Svi koji se budu oglušili, a koji budu otkriveni u krađi vode snosiće posledice.Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 08.07.2015