SVETSKI DAN VODE

Povodom Svetskog dana voda, koji se širom sveta obeležava 22.marta, u poseti Pogonu za preradu i distribuciju vode, boravila su deca iz OŠ „Dositej Obradović“. U za njih prilagođenom predavanju, deci je objašnjen značaj vode za ljudski organizam i značaj mesta na kom se nalaze za funkcionisanje Novog Sada. „Svetski dan voda obeležava se od 1992.godine na osnovu rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Cilj obeležavanja ovog datuma je da se ukaže na činjenicu da više od milijardu ljudi u svetu nema pristup vodi koja je bezbedna za piće.

Izvorišta vode su najvrednija imovina Novog Sada a JKP „Vodovod i kanalizacija“ jedino i vodi istinsku brigu o njima. Radimo na tome da zemljište na izvorištima Ratno ostrvo i Petrovaradinska ada postane vlasništvo Grada Novog Sada i da se nakon toga da na korišćenje i zaštitu našem preduzeću.

Cilj današnjeg edukativnog predavanja je da novosadskim đacima ukažemo na potrebu čuvanja i zaštite izvorišta, kao i štednje vode na svakom mestu i u svakoj prilici. Edukaciju osnovaca nastavićemo kontinuirano, tokom cele godine” – izjavila je portparolka JKP „Vodovod i kanalizacija“ Borislava Pejanović.


OŠ "Dositej Obradović"


Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 20.03.2015