BOLjE VODOSNABDEVANjE ZA NOVO NASELjE

Građani Novog naselja ubuduće će imati mnogo manje problema prilikom eventualnih havarija na vodovodnom sistemu, budući da su danas završeni radovi na zameni dotrajale opreme na magistralnom sistemu šahtova u tom delu grada. Prema rečima Zdravka Božića iz Službe za održavanje vodovodne mreže u JKP "Vodovod i kanalizacija", zamenjen je poslednji u nizu magistralnih zatvarača, na uglu Ulice Seljačkih buna i Bulevara kneza Miloša. – Ovo je veoma važan posao, jer ćemo ubuduće moći da, u slučaju bilo kakvih problema, zatvorimo samo pojedine ulice, dok smo pre samo četiri godine, kada je počeo ovaj posao, morali pri svakoj većoj havariji da prekidamo isporuku vode za celo Novo naselje. Takođe, radimo i zamene primarnih zatvarača, koji nam omogućuju da prekidamo dovod vode za pojedine zgrade, odnosno delove ulica – istakao je Božić.

Značaj ovih radova ogleda se i u poboljšanom kvalitetu vodosnabdevanja za veliki deo objekata u Ulici Mileve Marić i okolnim blokovima zgrada, gde su Novosađani godinama unazad imali probleme sa lošim pritiskom u cevima i slavinama.

Radovi na Novom naselju završeni su nekoliko sati pre očekivanog roka, zahvaljujući stručnosti i brzini ekipa JKP "Vodovod i kanalizacija".Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 13.04.2013