SNAŽAN INVESTICIONI ZAMAH

U ovom momentu su na teritoriji grada i prigradskih naselja otvorena gradilišta na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže čija je zbirna vrednost iznad 170 miliona dinara.

Za nekoliko dana počinju radovi u Ulici Vojvođanskih brigada u kojoj će u narednih dva meseca biti rekonstruisana vodovodna mreža.

Vrednost tog posla je oko 12 miliona dinara.

U Kaću se rade poslednje deonice kanalizacione mreže.

Nakon završetka ovih poslova - zbirno vrednih preko 90 miliona dinara - sva kaćka domaćinstva će imati mogućnost da se priključe na kanalizacionu mrežu.

Prošle nedelje počeli su veliki radovi na obnovi kanalizacione mreže i kućnih priljučaka u Partizanskoj ulici u Novom Sadu čija je vrednost oko 31 milion dinara.


Radovi u Partizanskoj ulici

Radovi na vodovodnoj mreži vredni oko 6 miliona dinara počeli su u Banatskoj ulici, kao i u Ulici Braće Mogin gde će rekonstrukcija vodovodne mreže koštati nešto preko 4 miliona i 700 hiljada dinara.


Radovi u Banatskoj ulici

Radovi u Ulici braće Mogin

U ulicama Vojvode Bojovića i Braće Jovandić, na Žitnom trgu i okolnim ulicama u toku su radovi na obnovi vodovodne i kanalizacione mreže čija je zbirna vrednost oko 25 miliona dinara.


Radovi u Ulici vojvode Bojovića

Pored toga, intenzivno se realizuju kapitalni projekti izgradnje kanalizacionog klektora od Rumenačke ulice do Kvantaške pijace i dogradnje Fabrike vode na Štrandu ozonizatorom i gau filtrima, kao i gradnje rezervoara od 10 hiljada kubnih metara na istom lokalitetu.

Duž cele trase kolektora – od Rumenačke ulice do Kvantaške pijace – završeno je postavljanje cevi i trenutno se rade šahtovi duž deonice i kućni priključci duž Salajke i Podbare.

Čim vodostaj Dunava bude nešto niži, biće probušen zid bazena na crpnoj stanici GC2 u koju će se sagrađeni kolektor ulivati.

Najkasnije tokom oktobra u prvobitno stanje će biti vraćene i sve ulice kroz koje je novi kolektor prošao.

Sa uloženih osam miliona evra ovo je najvrednija investicija komunalni sektor grada u poslednje vreme.

Radovi na izgradnji novog rezervora pitke vode na Limanu i dogradnji postojeće Fabrike vode, čiji se završetak očekuje tokom sledeće godine i koji su vredni oko 10 miliona evra, napreduju planiranom dinamikom.Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 24.09.2014