Počeli radovi na dogradnji Fabrike vode

JKP "Vodovod i kanalizacija" počelo je pripremne radove na dogradnji novosadske Fabrike vode na Sunčanom keju. Radove su, sa direktorom JKP "Vodovod i kanalizacija" Draganom Božićem, obišli i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pomoćnik gradonačelnika za komunalni sistem i energetiku mr Vladimir Jelić.

- Nakon 30 godina počinju prvi ozbiljniji radovi na novosadskoj fabrici vode kojim ćemo obezbediti da u narednim decenijama Novi Sad ima sigurno snabdevanje pitkom vodom i osiguranu budućnost kao društvena i ekonomska zajednica. Time jasno pokazujemo da ova gradska vlast ispunjava svoje obećanja o tome da ćemo svim Novosađanima u 21. veku omogućiti dostupnu vodu i kanalizaciju – istakao je gradonačelnik Novog Sada. On je posebno naglasio i činjenicu da gradski budžet neće biti opterećen ovim poslovima, već će „Vodovod i kanalizacija“, kao stabilno preduzeće, samo obezbediti sredstva za vraćanje kreditne linije.

Pomoćnik gradonačelnika Vladimir Jelić, izjavio je da su pripremni radovi na dogradnji i modernizaciji Pogona za preradu i distribuciju vode uvod u projekat vredan oko 9 miliona evra, koji će Novosađanima obezbediti najkvalitetniju vodu u državi. – Pored ugradnje nove tehnologije i novih postrojenja u fabriku vode, čime će kvalitet vode biti besprekoran, biće izgrađen i novi rezervoar od deset miliona litara vode, što će dodatno stabilizovati sistem vodosnabdevanja u celom gradu. Rok za završetak ovih radova je dve godine, a novac za njihovu realizaciju obezbeđen je iz kredita Evropske investicione banke – naveo je Jelić. On je najavio i da će ove godine JKP "Vodovod i kanalizacija" uložiti i milion evra u preradu sirove vode na Štrandu, što je značajan korak ka oporavku ovog, izuzetno važnog novosadskog izvorišta.

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Dragan Božić, pojasnio je da će novo postrojenje u Fabrici vode doneti dodatnu stabilnost i kvalitet. - Ozonizator je postrojenje u kojem se delimično prerađena voda tretira ozonom kao snažnim dezinfekcionim sredstvom i garantuje mikrobiološku ispravnost, dok su gau – filtri ispunjeni aktivnim ugljem i uklanjaju produkte nastale ozonizacijom. JKP "Vodovod i kanalizacija", njegovo rukovodstvo i zaposleni su svesni ogromne odgovornosti koju imamo za funkcionisanje grada i učinićemo sve što je do nas da Novom Sadu obezbedimo sigurnost za decenije koje dolaze – zaključio je Božić.Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 13.03.2014