Bolje vodosnabdevanje Karlovaca i Petrovaradina

JKP "Vodovod i kanalizacija" završilo je sanaciju zatvaračnice i Rezervoara "Mišeluk". Vrednost ove investicije iznosi 9 miliona dinara.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je obišao ovaj lokalitet, "svako ulaganje u vodovodnu mrežu i objekte vodovoda znači sigurnost za naše sugrađane". – Rezervoar "Mišeluk" trenutno snabdeva samo deo sremske strane, a ovaj rezervoar će, u bliskoj budućnosti, preuzeti i Sremske Karlovce i veći deo Petrovaradina, što će meštanima ovih naselja doneti stabilnije vodosnabdevanje. Iako su Sremski Karlovci druga opština, novosadski "Vodovod" odgovorno održava sistem u tom naselju, a Grad Novi Sad pruža podršku značajnim investicijama koje će žiteljima Karlovaca, ali i cele sremske strane grada omogućiti najbolju uslugu – istakao je Vučević.

Rezervoar "Mišeluk" obišao je danas i pomoćnik gradonačelnika za komunalni sistem i energetiku mr Vladimir Jelić, koji je izneo podatak da je tokom prethodne dve godine JKP "Vodovod i kanalizacija" intenzivno radilo na izgradnji novog cevovoda dužine oko 4 kilometra od Rezervoara "Mišeluk" do Rezervoara "Doka" u Sremskim Karlovcima. – Ovaj posao bi trebalo da bude završen do kraja jula i to će, uz sanaciju "Mišeluka", osigurati daleko kvalitetnije snabdevanje vodom naših sugrađana na sremskoj strani. Karlovci će, po završetku ovog posla biti podeljeni na više zona snabdevanja, sa normalizovanim pritiscima, a zagarantovano je i bolje vodosnabdevanje Petrovaradina. Na ovaj način pokazujemo rešenost da građani Petrovaradina i Sremskih Karlovaca ne budu građani drugog reda i da imaju jednake uslove za život kao i njihovi sugrađani iz Novog Sada i okoline – dodao je Jelić.

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Dragan Božić podsetio je da je objekat Zatvaračnice rezervoara "Mišeluk" izgrađen pre više od 25 godina i zbog veoma lošeg stanja bila je neophodna njegova potpuna rekonstrukcija. – Urađena je kompletna spoljna i unutrašnja sanacija objekta. Sanirana je betonska konstrukcija, postavljen je novi krov, uređeni su unutrašnji zidovi i urađena je nova hidroizolacija. Osim toga, zamenjena je fasadna bravarija, rešena termoizolacija, ventilacija i odvlaživanje objekta, sa prilagođavanjem postojeće i nabavkom nove opreme. Kada Rezervoar "Mišeluk" preuzme vodosnabdevanje Karlovaca i Petrovaradina, Rezervoar "Trandžament" i Pumpna stanica "Stari Štrand" će biti ugašeni – zaključio je direktor JKP "Vodovod i kanalizacija".Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 06.03.2014