POČELI RADOVI NA JEDNOJ OD NAJVREDNIJIH INVESTICIJA U KOMUNALNI SISTEM GRADA U OVOJ GODINI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pomoćnik Gradonačelnika za komunalni sistem i energetiku Vladimir Jelić obišli su radove na izgradnji kanalizacionog kolektora od Rumenačke ulice do Beogradskog keja koji su jedna od najvrednijih investicija u komunalni sistem grada u ovoj godini.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izrazio je zadovoljstvo kako tokom radova na jednoj od najznačajnijih investicija u Novom Sadu, tako i prisustvom jedne od najvećih francuskih kompanija „La Sad“ koja je uključena u realizaciju posla .

Radovi na kanalizacionom kolektoru i na brojnim drugim mestima dokaz su intenzivne investicione aktivnosti u komunalnu infrastrukturu u ovoj građevinskoj sezoni, istakao je Vučević i zamolio sugrađane za razumevanje tokom izvođenja radova koji će doneti boljitak svim Novosađanima.

Pomoćnik Gradonačelnika za komunalni sistem i energetiku Vladimir Jelić je istakao da su radovi na rekonstrukciji kanalizacionog kolektora od Rumenačke ulice do Kvantaške pijace vredni oko 7 miliona evra i da je reč o jednoj od najvećih pojedinačnih investicija u komunalni sistem Novog Sada ove godine.

Na ove radove se čekalo 30 godina, naglasio je Jelić i dodao da će građani efekte završetka ovih radova videti u tome što neće više biti poplavljene Temerinska i Kisačka ulica nakon obilnijih padavina, što je često obustavljalo saobraćaj u tim vrlo prometnim ulicama.

Kao kuriozitet Vladimir Jelić je naveo da su cevi za rekonstrukciju kolektora prvi put u istoriji ovog dela Evrope dopremljene u Novi Sad iz Francuske, preko reke Mozel, i dalje plovnim putem Rajna-Majna-Dunav.

To je velika prekretnica u transportu i logistici, koja je donela višestruku korist za Grad Novi Sad, Luku Novi Sad i JKP "Vodovod i kanalizacija", naveo je pomoćnik Gradonačelnika za komunalni sistem i energetiku Vladimir Jelić.

Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragan Božić je podsetio da je ulaskom u ovaj posao počela i realizacija kredita Evropske investicione banke koji je ukupno vredan 15 miliona evra.

Reč je o kreditu koji će JKP „Vodovod i kanalizacija“ vraćati iz sopstvenih sredstava, dok je Grad Novi Sad garant posla, pojasnio je Božić.

Navodeći trasu radova, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragan Božić je rekao kako će radovi obuhvatiti Rumenačku ulicu, Bulevar Jaše Tomića, Kisačku, Ulicu Branka Radičevića, Temerinsku, Bele njive, Ulicu Filipa Višnjića i Venizelosovu ulicu ka prostoru pored Kvantaške pijace.

Rok za njihovo izvođenje je godinu dana, a time će biti završen ogroman posao na severnom delu severnog sliva kanalizacije u Novom Sadu, podvukao je Božić i najavio da će tokom jeseni na Sunčanom keju iz kredita Evropske investicione banke početi i radovi na dogradnji Fabrike vode novim postrojenjima, što će preradu i kvalitet vode dovesti na besprekoran nivo.

Pored toga, gradićemo i novi rezervoar od deset miliona litara vode čime ćemo poboljšati i dodatno stabilizovati sistem vodosnabdevanja u Novom Sadu, izjavio je Božić.Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 20.08.2013