RADOVI NA ČARDAKU OTVORILI INVESTICIONU SEZONU

Radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u naselju Čardak u Sremskoj Kamenici otvorili su bogatu investicionu sezonu JKP "Vodovod i kanalizacija", a tim povodom danas je u tom naselju održana i konferencija za novinare, na kojoj su najavljeni i drugi obimni poslovi koji nas očekuju u narednom periodu.

Prema rečima tehničkog direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" Nikice Ivića, posle višegodišnjeg čekanja stanovnici Čardaka će konačno dobiti kanalizaciju. – To će biti omogućeno povezivanjem na postojeći sistem u naselju Marko Orešković. Rok za izvođenje radova je 43 dana, a njihova vrednost iznosi oko 30 miliona dinara. Nakon toga stvorićemo preduslove da se uradi i sekundarna kanalizaciona mreža za Čardak, a za radove na izgradnji te infrastrukture će u drugoj polovini ove godine biti izdvojeno još 30 miliona dinara – istakao je Ivić.

On je istakao i da će u najskorije vreme početi radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Ulici Vojvode Mišića u Novim Ledincima, a naredni period obeležiće još nekoliko projekata. Reč je o izgradnji vodovodne mreže u Ulici Branka Ćopića i naselju Kamenjar 6 u Novom Sadu, zatim izgradnja dovodnog cevovoda od šahta u Bukovačkom dolu do Ulice Račkog u Petrovaradinu, rekonstrukcija sekundarne vodovodne mreže u Ulici Dalibora Franciste u Petrovaradinu, ali i dugoočekivana izgradnja kanalizacije u naselju Sadovi u Petrovaradinu.

- Početak radova u naselju Čardak je ujedno i početak najbogatije investicione sezone u novijoj istoriji našeg preduzeća – izjavio je danas direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Dragan Božić. On je najavio i da će ove godine početi realizacija izuzetno važnih projekata, kao što su gradnja glavnog kolektora kanalizacije od Rumenačke ulice do Kvantaške pijace, rekonstrukcija i dogradnja postojeće Fabrike vode, a vodovodna i kanalizaciona mreža će biti rekonstruisana u nekoliko desetina ulica u gradu i prigradskim naseljima.

- Iako je ovo početak investicione sezone, mi smo ove godine već postigli nekoliko izuzetno značajnih stvari, na koje Novi Sad čeka decenijama. U saradnji sa Vladom Vojvodine konačno smo uspeli da dobijemo zemljište na izvorištu Petrovaradinska ada, što će omogućiti gradnju dugoočekivane Fabrike vode, a uspeli smo i u tome da budu usvojeni elaborati o zonama sanitarne zaštite, što je prvi korak ka dugoročnoj zaštiti najvrednijeg resursa koji Novi Sad ima – izvorišta vode.Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 24.04.2013