VELIKI RADOVI ZAVRĆU SLAVINE

Zbog radova na izgradnji Žeželjevog mosta, zbog kojih je neophodno i izmeštanje glavnog dovodnika sirove vode, bačka strana grada i većina prigradskih naselja sa bačke i sremske strane biće u sredu, 26. juna, bez vode.

Na teritoriji Novog Sada vodu će imati stanari prizemlja i stanova na prvim spratovima zgrada, dok viši spratovi uglavnom neće imati vodu. Bez vode će ostati sledeća naseljena mesta:

- Bukovac

- Kać

- Budisava

- Kovilj

- Čenej

- Donji deo Petrovaradina

- Gornji deo Sremske Kamenice (od centra pa naviše)

- Veternik

- Futog

- Rumenka

- Kisač

- Stepanovićevo

JKP "Vodovod i kanalizacija" postaviće cisterne sa pijaćom vodom na sledećim lokacijama:

- Pokrajinska bolnica – dijaliza

- Specijalna bolnica za hemodijalizu – Bulevar Slobodana Jovanovića 2

- Stari Urgentni centar

- Dečija bolnica

- Novosadsko porodilište

- Zatvor na Klisi

- Sremska Kamenica – Kod Mesne zajednice

- Bukovac – u centru naselja

- Petrovaradin – Blok 8

- Vojna bolnica

Radovi će trajati od 7 do 22 sata, a normalizacija vodosnabdevanja očekuje se u toku noći.

Unapred se izvinjavamo zbog eventualnih problema koje naši sugrađani mogu imati tokom isključenja vode i pozivamo ih da na vreme pripreme neophodne zalihe.

JKP "Vodovod i kanalizacija očekuje da će ovakve situacije, u kojima veći deo grada ostaje bez vode zbog izvođenja planiranih radova ili eventualnih havarija, uskoro postati prošlost. Naime, naše preduzeće je izdvojilo 5,5 miliona dinara iz sopstvenih sredstava za izradu Glavnog projekta za Fabriku vode na Petrovaradinskoj adi. Očekujemo da će tokom godine biti završen Glavni projekat za ovo postrojenje, a ukoliko posao bude realizovan planiranim tokom, 2014. godine bi trebalo da počne izgradnja Fabrike vode, kapaciteta 200 litara u sekundi, koja će imati izuzetan značaj za stabilizaciju vodosnabdevanja u gradu i prigradskim naseljima.

Pre svega, značajno će biti smanjeni troškovi snabdevanja Sremske strane, uz daleko veću pouzdanost u distribuciji vode. Fabrika koja radi nezavisno od postojeće mogla bi da pokriva potrebe svih sremskih naselja, ali i da uđe u sistem vodosnabdevanja grada, kada se za to ukaže potreba.

S obzirom na to da izgradnji nove Fabrike vode prethodi rekonstrukcija postojećeg Postrojenja za proizvodnju, preradu i distribuciju vode, uz proširenje kapaciteta i uvođenje nove tehnologije, Novi Sad će po završetku ovih investicija moći da "stavi tačku" na probleme sa vodosnabdevanjem, budući da će ujedno i novim bunarima biti prošireni kapaciteti izvorišta, a kvalitet vode će garantovano biti bolji.Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 25.06.2013