GRADONAČELNIK I POMOĆNIK GRADONAČELNIKA OBIŠLI RADOVE NA KANALIZACIJI U KAĆU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pomoćnik Gradonačelnika za komunalni sistem i energetiku Vladimir Jelić, u pratnji direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragana Božića obišli su danas početak završne faze radova na izgradnji kanalizacione mreže u Kaću.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je tom prilikom istakao da će gradska vlast uraditi sve što stoji do nje da sva prigradska naselja i delovi grada koji još uvek nemaju kanalizacionu mrežu, tu mrežu i dobiju i da je to posao od kojeg Novi Sad neće odustati dok on ne bude završen.

Pomoćnik Gradonačelnika za komunalni sistem i energetiku Vladimir Jelić je najavio da će ove godine kanalizacija biti uvedena u Begeču, Sajlovu, Adicama i Veterničkoj rampi, kao i da će biti uloženi svi napori da se naš grad ravnomerno razvija, a da naši sugrađani u prigradskim naseljima ne budu više građani drugog reda u odnosu na one koji žive u urbanim sredinama.

Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragan Božić je rekao da će u naredna četiri meseca u završnu fazu radova na kanalizacionoj mreži u Kaću biti uloženo oko 210 miliona dinara, čime će se stvoriti uslovi za priključenje na kanalizacionu mrežu preko hiljadu novih domaćinstava.

To ujedno znači da će isti broj septičkih jama, po gradnji sekundarne mreže, biti ugašen čime će se dodatno popraviti situacija koja je zbog visokog nivoa podzemnih voda dovodila do prelivanja septičkih jama i potencijalno opasne zdravstvene i ekološke situacije, napomenuo je Božić.

Ove godine će u Kaću, u dve faze, biti sagrađeno 21 kilometar i 500 metara kanalizacione mreže; u prvoj fazi 10 kilometara i relejna crpna stanica, a u drugoj dodatnih 11 kilometara i 500 metara.

Ukoliko se nastavi ulaganje ovakvog intenziteta, kompletan Kać će biti priključen na kanalizacionu mrežu tokom sledeće godine.Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 21.01.2013