VRAĆANjE DRŽAVNOG ZEMLjIŠTA I VODOZAHVATNI POJAS

JKP „Vodovod i kanalizacija“ pozdravlja odlučnu akciju policije na privođenju osumnjičenih da su konverzijom zemljišta u vlasništvu „Sloge“ iz Kaća oštetili državu za preko 300 miliona evra.

Budući da su se u pojedinim medijima već pojavili natpisi o „atraktivnim lokacijama“ na spornom zemljištu, JKP „Vodovod i kanalizacija“ još jednom podseća javnost da prostor u zaleđu izvorišta Ratno ostrvo predstavlja budućnost vodosnabdevanja Novog Sada, jer se na njemu nalaze rezerve podzemne vode za eksploataciju jednake onima koje trenutno imamo na raspolaganju na sva tri postojeća izvorišta.

Otuda očekujemo da će povraćaj zemljišta državnim organima ići u pravcu predaje dela predmetnog zemljišta Gradu Novom Sadu i JKP „Vodovod i kanalizacija“, kako bi bila obezbeđena sigurnost vodosnabdevanja u narednim decenijama.

Sigurni smo da ćemo u procesu predaje dela zemljišta u zaleđu izvorišta Ratno ostrvo imati podršku osnivača kako bi funkcionisanje Novog Sada kao zajednice u budućnosti bilo obezbeđeno.Sektor Odnosi s javnošću
JKP Vodovod i kanalizacija
Novi Sad, 18.03.2013